Lol op de rol

Losse flodders, krabbels en klodders

De boekenclub

Karel ende Elegast

 De mysterieuze, onbekende schrijver heeft zijn verhaal in de hoogste adellijke kringen in de Middeleeuwen gesitueerd. De hoofdpersoon, koning en keizer tegelijk, ontmoet een geheimzinnige opdrachtgever, die hem tot een spannende inbraak aanzet. Hij wordt bij het uitvoeren daarvan bijgestaan door een zwarte ridder, die uiteindelijk een sleutelrol zal gaan spelen in de daarop volgende, adembenemende verwikkelingen.

Op rijm en in 98 blz. Clubprijs f 19,50.

Bestelnummer 7351 90.

 

Gijsbrecht van Aemstel

Gijsbrecht van Aemstel is het fascinerende verhaal van een dappere Amsterdamse edelman, van de vrouw die hem liefheeft, van list en bedrog, van felle strijd, maar ook van oprechte trouw.

Tegen de achtergrond van het indrukwekkende Hollandse landschap met zijn woeste weiden en zijn woelige wateren ontspint zich een epos dat zijn weerga niet kent en dat zijn ontknoping vindt in het Amsterdam van eeuwen her. FILMEDITIE.

Geb. 174 blz. Met een inleiding van René van der Gijp. Clubprijs f 23,95.

Bestelnummer 7386 21

 

Max Havelaar

Op onnavolgbare wijze tovert de bekende rasverteller Multatuli ons een wereld voor ogen die zich uitstrekt van Lauriergracht nummer 37 in het negentiende-eeuwse Amsterdam tot de binnenlanden van Oost-Java. Een gewiekst makelaar in genotmiddelen krijgt van een oude schoolvriend een geheimzinnig pakket in handen. Het bevat indringende egodocumenten met schokkende verhalen over wantoestanden in de ontwikkelingslanden van de negentiende eeuw, verhalen die niemand onberoerd zullen laten.

Geb. 254 blz. Met gratis hanger (Barbertje). Clubprijs ¦ 65,-

Bestelnummer 3001 49